Marike Jonker

Marike JonkerMarike Jonker (1959) is vanaf 1985 actief als adviseur voor werving en selectie en sinds 1994 gespecialiseerd in onderwijsmanagement. Marike richtte in 1998 Parcours op vanuit haar overtuiging dat verregaande specialisatie het antwoord is op de vraag naar een betere dienstverlening die gelijke pas houdt met de ontwikkelingen in het onderwijs.

Marike studeerde Klinische Pedagogiek en rondde in 2001 de mastersopleiding ‘Strategisch management voor onderwijs en educatie’ af.

Onderwijs fascineert haar. Zij verbaast zich echter over het idee dat onderwijsmensen hebben van het bedrijfsleven: daar zou alles veel beter gaan. Uit ervaring weet zij echter dat het overal wel rammelt, hoe gestroomlijnd een bedrijf er aan de buitenkant ook uit kan zien.

Werken in een organisatie is en blijft een kwestie van kunst- en vliegwerk. Succes heeft alles te maken met houden van je werk.

Onderwijs is in haar ogen een complex en uitdagend werkterrein. Ongeacht of je hierin nu les of leiding geeft, je moet er veel voor in huis hebben.