vacature
Het Isendoorn College in Warnsveld heeft vacature voor een
afdelingsleider bovenbouw havo/vwo
die gaat voor samenwerking in een netwerkorganisatie
Deze afdelingsleider is met twee collega’s integraal verantwoordelijk voor de bovenbouw afdeling.
Functieomvang: 0.8 fte, eventueel aangevuld met een kleine lestaak om er een full-time baan van te maken.
Salarisindicatie: LD cao-VO.
opdracht
De opdracht
Met je collega MT-leden run je de bovenbouw, maak je de docenten enthousiast voor de nieuwe ontwikkelingen en ondersteun je hen bij de uitwerking hiervan. Je draagt bij aan de netwerkorganisatie door docenten uit te dagen met collega’s uit andere afdelingen samen te werken en zelf de verbinding te zoeken en te houden met collega MT-leden.
profiel
Pas je in het profiel?
Uit jouw curriculum vitae en sollicitatieformulier blijkt:
- dat je ervaring hebt met kwaliteitsborging van onderwijs;
- dat je ervaring hebt in een (midden)management functie en een managementopleiding met succes hebt afgerond;
- dat je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid hebt;
- dat spreken in de Engelse taal voor jou geen probleem is.
In gesprekken wordt duidelijk dat je een bijdrage kunt leveren aan de visie van het Isendoorn College (weten, warmte, waarden) en dat je hoog scoort op de volgende kwaliteiten:
-
Verbinder met duidelijke visie:
je hebt het vermogen om de docenten bij elkaar te brengen en uit hun lokaal te halen om samen te werken aan gezamenlijke doelen. Je creëert draagvlak, bent flexibel in de route, maar standvastig in het bereiken van resultaten.
-
Ontwikkelingsgericht:
je inspireert docenten om bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen. Je daagt ze uit nieuwe wegen in te slaan en bent altijd bereid mee te denken. Je stimuleert collega’s om door te zetten als iets niet meteen lukt. Je laat de ander ervaren dat je daarvan leert en dat problemen er zijn om opgelost te worden, bijvoorbeeld met hulp van anderen. Zelf werk je ook vernieuwend en heb je aandacht voor kansen in jouw netwerk die interessant zijn voor de school.
-
Communicatieve vaardigheden:
je hebt een open houding en zorgt ervoor dat leerlingen en docenten weten dat ze bij je terecht kunnen. Je geeft enerzijds duidelijk aan wat de richting is, anderzijds moedig je collega’s aan eigen inbreng te leveren. Je hebt goed in de gaten wat er gaande is onder de oppervlakte en speelt hier actief op in.
-
Onderwijskundig leiderschap:
je werkt projectmatig aan de onderwijsvisie en zorgt voor een helder plan van aanpak. Bij jou geldt: ‘afspraak is afspraak’. Dit verwacht je ook van anderen. Ontwikkeling van onderwijs en onderwijskwaliteit zijn je speerpunten.
organisatie
OVER DE SCHOOL
Het Isendoorn College in Warnsveld staat bekend als een kwaliteitsschool voor mavo, havo en vwo. Op de school wordt degelijk en uitdagend onderwijs gegeven, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van digitale mogelijkheden. Kenmerkend zijn een goede in-, door- en uitstroom, prima examenresultaten en veel aandacht voor internationalisering. Meer dan de helft van de leerlingen volgt tweetalig onderwijs (tto).
Ontwikkelingen
Hoewel de school in een krimpgebied ligt, is het leerlingenaantal (1750) ruim voldoende om een compleet pakket aan te bieden. De leerlingen zijn prettig in de omgang en rond Warnsveld is het prachtig wonen. Het lukt daarom nog steeds om aan goede docenten te komen.
Het onderwijs is vanaf dit schooljaar opnieuw ingericht. Daarbij was het streven: meer betekenisvol onderwijs, meer zelfstandigheid van de leerlingen en meer invloed op hun eigen rooster. Het Isendoorn heeft daarvoor 80-minutenlessen, flexuren in het rooster en is daarnaast in de brugklas gestart met Project Based Learning (PBL). PBL zal de komende jaren verder de school in groeien. Voor iedereen is deze manier van werken nog wennen, maar de eerste ervaringen zijn positief. Docenten ervaren meer autonomie en om samenhang te creëren tussen de secties wordt een andere manier van werken gevraagd.
Naast de uitwerking en implementatie van het nieuwe onderwijsconcept, staat het Isendoorn College niet stil. Het behouden van en verstevigen van de onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Daarnaast is er veel aandacht voor wereldburgerschap, zowel binnen als buiten de school. Dit vraagt veel aandacht van de docenten en de afdelingsleiders.
Bovenbouw havo/vwo
De bovenbouw havo/vwo telt ongeveer 900 leerlingen, verdeeld over regulier en tweetalig onderwijs. De speerpunten van de bovenbouw liggen in lijn met de ontwikkelingen op schoolniveau: waarborging van de onderwijskwaliteit binnen het nieuwe onderwijsconcept en een verdere implementatie hiervan.
Organisatiemodel
Sinds dit schooljaar wordt gewerkt met een nieuw organisatiemodel waarin een kleiner management intensief samenwerkt aan een minder hiërarchische en meer netwerk-gestuurde organisatie.
Drie MT-leden zijn verantwoordelijk voor de bovenbouw in zijn geheel. Het onderwijs in de bovenbouw wordt verzorgd door ongeveer 70 docenten. Ieder MT lid is verantwoordelijk voor een deel van de docenten. Naast de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor hun ‘afdeling’ stuurt elk van hen één of meer sectiecluster(s) aan. Tevens stuurt een MT-lid de speerpunten gericht op ontwikkeling en innovatie aan.
Het MT van de onderbouw is op dezelfde manier ingericht. De schoolleiding bestaat uit de zes afdelingsleiders, een conrector en een rector/bestuurder.
De organisatorische en inhoudelijke ontwikkelingen van de afgelopen en komende periode betekenen veel nieuwe en spannende uitdagingen voor alle leerlingen en medewerkers.
informatie
Aanvullende informatie
Onderzoek of dit een school is die bij jou past via de website van het Isendoorn College voor een eerste indruk of vraag hieronder aanvullende informatie aan.
procedure
Overweeg je om te solliciteren?
Je kunt tot uiterlijk maandag 11 mei 09.00 uur (ochtend) je sollicitatieformulier met cv indienen. Je kunt alleen solliciteren met het sollicitatieformulier.
Belangrijke data:
De voorrondegesprekken zijn gepland op woensdag 20 mei. De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag maandag 25 mei. De tweede ronde wordt gehouden op woensdag 27 mei.
De gesprekken zullen naar verwachting digitaal plaatsvinden, afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus. Gedurende de voorrondegesprekken zal een korte opname gemaakt worden van het gesprek om te kunnen delen met de voltallige commissie. Een CV-scan en een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.
sollicitatieformulier