vacature

Het Marnix College in Ede heeft een vacature voor een
afdelingsleider tweetalig h/v en gymnasium,
leerjaar 2 en 3
die het docententeam laat excelleren met uitzonderlijk onderwijs
Functieomvang: minimaal 0,7 fte | Salaris: schaal LD cao-VO.
opdracht
De opdracht
- Versterk het uitzonderlijke karakter van het curriculum van zowel tweetalig h/v als van het gymnasium.
- Laat het team sprankelen door een goede verdeling van taken en een heldere overlegstructuur.
- Investeer in een doorlopende leerlijn met de collega’s van de bovenbouw.
- Zet de afdeling buiten de school op de kaart.
profiel
Profiel
Wordt dit jouw nieuwe baan? Dan blijkt uit je cv en sollicitatieformulier dat je
- als docent goed thuis bent in tweetalig onderwijs en/of gymnasium
- goed met anderen toe kunt werken naar beter onderwijs
- een managementopleiding hebt gevolgd of volgt
- ervaring hebt kunnen opdoen met een leidinggevende rol in een school voor VO.
In gesprekken met jou wordt direct duidelijk dat je je thuis voelt bij de uitgangspunten van het Marnix College en dat je hoog scoort op de volgende criteria:
-
Onderwijskundig leiderschap:
je vindt het belangrijk dat de basis op orde is. Je betrekt je collega’s bij het nadenken over wat er beter kan. Je motiveert ze hun kwaliteiten en talenten in te zetten voor een uitdagend onderwijsaanbod. Je stuurt op het realiseren van gezamenlijk vastgestelde doelen.
-
Mensgerichtheid:
je vindt het belangrijk dat leerlingen en collega’s zich gezien en gehoord voelen. Je kunt je verplaatsen in de mensen om je heen en herkent hun kwaliteiten. Je weet ook hoe je een ander kunt motiveren een nieuwe stap te zetten. Je stimuleert ambitie, samenwerking en élan.
-
Organiserend vermogen:
je hebt een goed zicht op processen en stuurt die aan. Je kunt delegeren en houdt een vinger aan de pols. Je toetst of wat er op je afdeling gebeurt in lijn ligt met de jaarplannen.
-
Communicatieve vaardigheden:
je bent open, toegankelijk, betrouwbaar en prettig in de omgang. Je bent duidelijk en hecht eraan dat afspraken worden nagekomen. Mensen weten met jou waar ze aan toe zijn. Je hebt gevoel voor PR.
procedure
Procedure
Deadline: 14 november 08.00.
Voorrondegesprekken vinden plaats op 18 november, de eerste ronde is gepland op 24 november. De laatste gespreksronde is op 29 november.
de school
De school
Het Marnix College in Ede is een oecumenische scholengemeenschap voor mavo, (tweetalig) havo, (tweetalig) atheneum en gymnasium met ongeveer 1400 leerlingen. De school heeft twee gebouwen tegenover elkaar: het Marnix College Junior voor de brugklas en de tweede klas en het hoofdgebouw voor de overige leerjaren.
Kenmerken van het Marnix College
Goed onderwijs dat gericht is op het verwerven van kennis en het vormen van leerlingen tot wereldburgers. Een rijk programma met veel buitenschoolse activiteiten, vaak met een cultureel accent, (buitenlandse) reizen, excursies en projecten.
Een goede organisatie en duidelijke (overgangs-)normen en regels. Leerlingen en docenten weten hierdoor altijd precies waar ze aan toe zijn. De gebouwen zijn verzorgd, functioneel en schoon. De leerlingen zijn prettig in de omgang; het klimaat is veilig en vertrouwd.
Veel ouders, leerlingen en docenten kiezen om die redenen voor deze school.
Over de afdeling tweetalig h/v en gymnasium, leerjaar 2 en 3
De lijntjes tussen de docenten, de mentoren, de afdelingsleider en de leerlingen zijn kort en open, zodat de kans dat leerlingen ‘verdwalen’ heel klein is. Er is behoefte aan meer onderlinge verbondenheid en doelgerichtheid. Een ander aandachtspunt is een vloeiender overgang naar leerjaar 4.
Leerlingen, ouders en mensen die de school nog niet kennen zien niet altijd wat de afdeling onderscheidt van andere vwo-opleidingen.
Managementstructuur
De school is opgesplitst in zes afdelingen, elk met een afdelingsleider. Het tweetalig havo en het tweetalig vwo hebben daarnaast elk een coördinator.
Secties, onder leiding van een sectieleider, zijn verantwoordelijk voor doorlopende leerlijnen, onderwijsontwikkeling en resultaten.
De rector/bestuurder leidt de school samen met een plaatsvervangend rector, die portefeuillehouder onderwijs is. De plv. rector geeft leiding aan de zes afdelingsleiders.